Förra helgen gick jag en promenad runt Ögletjärnsberget med Nova och på tillbakavägen gick vi längs stranden på Storstensudden. Det är en strand med många vackra, mjukt slipade stenar. Vädret var inte det allra bästa men det var uppehåll och färgerna vid havet gick i milda grå toner.

Medan jag gick där tänkte jag på veckans tema hos Gems Weekly Photochallenge som denna gång är Kantig.

Många av stenarna på Storstensudden har runda former och är inte särskilt kantiga. De finns i många olika färger och mönster. Jag skulle nästa tro att det inte finns en sten som är den andra exakt lik. Den vackert strimmiga på bilden ovan gillade jag.

Svarta, kantiga stenar staplade på varandra

Bland alla rundade stenarna finns det också kantiga. Någon verkade ha upptäckt det och staplat dessa svarta, kantiga stenar på en stor ljus stenbumling.

Nova står på en stenbumling på Storstensudden, Domsjö

Nova är en riktig linslus och ville också vara med på bild. Så hon klev helt enkelt upp på stenen där jag fotade och fick sin vilja igenom.

Längre bort kom vi till ett stenblock som var väldigt kantigt och hade en annorlunda form. Det understa blocket ser nästan ut att vara fyrkantigt eller kanske trekantigt. I vilket fall som helst så är det väldigt kantigt.

Varför vissa stenar är mjukt rundade och andra kantiga på samma strand skulle jag tro bero på att det är olika stenarter. Vissa är kanske mjukare och slipas lättare av vatten och vind medans andra inte.

You May Also Like

11 comments

Reply

Helt enkelt – det vackraste kantiga är de olika stenar du fotat och visar oss här, jag är stenfrälst!
Hjärligt tack!

Reply

Så vackert, så fina bilder!

Reply

Ja men det säger ju sig självt, världen kan ju inte bara bestå av runda fint formade stenar utan världen behöver kantigheter, hur skulle det annars se ut? Ja inte som på dina fina foton! Och jag gillade också den med ränder, lite ovanlig och kanske kantig på flera sätt! Trevlig flygarhelg

Reply

Vilket bidrag! Du skiljer dig verkligen från mängden. Alltså jag menar dina bilder gör det;-) Helt otroliga foton och den sista bilden är en absolut vinnare i mina ögon. Stenen ser ut som delar av ett bord. Om jag hade set stenen hade den nog fått följa med mig hem som utsmyckning på balkongen.

Reply

Tack BP! Hade jag kunnat få med mig den stenen hade jag baxat hem den men den var alldeles för stor😄

Reply

Vilka vackra bilder du har tolkat omkring temat kantig. Måste ha varit en skön känsla att vandrat där. Och så klart med en vove vid sidan är ju bara så fint !
Ha en fin helg !

Reply

Jag som älskar sten, tack för alla underbara bilder! Det är lycka att sitta på en sådan strand och bara plocka med stenarna. Ha en fin helg!

Reply

Så vackert bidrag! Och tänk alla dessa stenar som finns i din trakt. Du har också verkligen tagit fina foton där detaljerna både i mönster och form verkligen framgår.
Här hade jag kunnat gå länge. Bilden på Nova här vid havet är också väldigt fin.

Reply

Det är något speciellt med en stenig strand och här fanns många vackra stenar. Gillar de två svarta stenarna på den stora stenen och så Nova förstås. 🙂
Stenen på sista bilden ser nästa ut som en markplatta med sin kantiga form.

Reply

Härliga foton från en vacker strand! Mjuka former med inslag av kantigt.
Snyggt – perfekt lösning på veckans tema.

Reply

Så nydeleg bilde med vakre steinar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *