Trots värmen denna helg så hamnade jag i trädgården vilket började med att jag klippte lite gräs. Det brukar vanligen våra grabbar sköta men jag tycker att de klipper lite slarvligt så jag klippte en del av trädgården själv. När jag höll på med det såg jag hur rosor och annat blommar för fullt. Mitt trädgårdsintresse går upp och ner, mest ner de senaste åren, men nu blev jag inspirerade och tog tag i ogräsrensning och kantklippning.

Poppius

Denna buske har vuxit rejält och hade nästa blommat över, det är en Rosa pimpinellifolia ’Poppius’ som översållas av små rosa bollar när den blommar.

Nevada

Jag har blivit mer och mer förtjust i enkla eller halvdubbla blommor på rosbuskarna. Detta är Rosa moyesii ’Nevada’ som har vita blommor med gula ståndare.

rosa

Denna otroligt vackra ros, Rosa moyesii ’Marguerite Hilling’, trodde jag höll på att dö, flera grenar har dött men de grenar som blommar gör det med massa, stora rosa blommor som är fantastiska.

rosa_knopp

Knopparna på denna ros är mörkt rosa och underbart vackra.

Klätterhortensia

Min Klätterhortensia, Hydrangea anomala ssp. petiolaris, har vuxit och har precis börjat blomma.

vallmo

I en av rabatterna blommar denna gigantiska vallmo.

vallmo_sally

Min ständiga följeslagare Sally undrade vad jag hade hittat och var tvungen att kontrollera noggrant om det var något intressant.

fingerborgsblomma

När jag gick runt hittade jag denna vackra Fingerborgsblomma som frösått sig själv i en grässlänt. Jag brukar varje år sätta nya fingerborgsblommor eftersom de bara är tvååriga men i år har jag tyvärr inte gjort det. Ska absolut försöka komma ihåg att ta frö från denna så jag kan så fler av den.

fingerborgsblomma_sally

Nu tyckte Sally att jag fotat allt för mycket utan att ta med henne på bild, så hon satt sig helt enkelt mitt i blickfånget, hon är en riktig linslus.

Se mer helgbilder här>.

This post is also available in: English

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *