Jag är en grafisk designer som numera jobbar mest med webbdesign på ett lokalt IT-företag. Jag bor tillsammans med min man, den äldste sonen och vår hund utanför en mindre stad i det vackra området i Sverige som heter Höga Kusten. Vår yngste son studerar på annan ort och är bara hemma när de har studieuppehåll.

Helens Color Life är en blogg omkring min kärlek till:

Fotografering

Jag har alltid gillat fotografering och fotografier, min pappa hade fotografering som sin hobby när jag var barnoch framkallade själv sina svart/vita bilder. När jag blev lite äldre var jag ibland med och lärde mig framkalla bilder själv. Fotografering kommer att var en hobby, jag har inga andra ambitioner men jag vill ändå utvecklas och lära mig mer inom denna gren.

Till denna hobby hör:

Fotoutmaningar

För att hålla igång mitt fotograferande har jag upptäckt att det är kul att delta i någon eller några fotoutmaningar. Helgbilden är en perfekt utmaning där man med en eller flera bilder ska visa något från sin helg, det passar mig perfekt för mer hinner jag inte med. Under 2016 tänker jag också vara med i en

Scrapbooking

Jag började med scrapbooking för att jag ville göra något av de fotografier jag tog, visa upp dem på ett snygg och överskådligt sätt. Att göra en snygg scrapbooking layout, vanligtvis i storlek 12×12 inch är något jag älskar och till detta väljer jag vanligtvis ut fotografier som jag gillar lite extra eller som kan visa på något speciellt i livet just nu. Hitta jag någon roligt scrapbooking utmaning deltar jag gärna om kan.

Project Life

För mig är Project Life eller som det också kallas, Pocket Scrapbooking, ett perfekt komplement till traditionell scrapbooking. Att göra en snygg layout tar lite tid och plats i album så till det vill jag bara använda bra foton. Till mina PL-sidor kan jag däremot använda alla de vanliga vardagsbilder, även de som är fotograferade med mobiltelefonen. För mig är Project Life en dagbok i bilder.

Dokumentera livet

Ibland publicerar jag inlägg utifrån vad som händer i livet med tillhörande bilder. Vad dessa inlägg innehåller kan variera i det oändliga men en hel del bilder på vår hund lär dyka upp men också annat.

Färg

Att kladda med färger och pennor är något som är fantastiskt härligt och något jag ska försöka ägna mer tid till. En av mina stora svagheter är att försöka låta bli att köpa alla pennor och färger som dyker upp på de ställen där jag köper pysselmaterial.

Till färg hör

Mixed Media

Mixed Media betyder att man blandar olika tekniker och material. Själv använder jag ofta akrylfärg, stenciler och masker, stämplar, vattenfärger, pennor och för att få struktur kan jag fästa olika föremål på det jag skapar. Det kan vara allt från knappar, blommor, tyg osv. I denna teknik gör jag både canvastavlor men använder det också när jag gör scrapbookinglayouter.

Art journaling

För mig är art journaling en konstnärlig kladdbok med inslag av ord eller text. Jag gör ingen dagbok men försöker infoga ord, ordspråk, bibelord eller annat som beskriver känslor eller tankar som just nu cirkulerar i mitt huvud. I dessa böcker testar jag olika konstnärliga tekniker med färger, collage med klipp från tidningar och allt annat jag kommer på att jag vill prova.

Pyssel

Jag har pysslat med än det ena och än det andra under hela mitt liv och jag har provat det mesta. Under denna kategori sammanfattar jag allt från alster skapat i papper, sk. altrade saker till julpyssel och inredningsdetaljer.

Kort

Under denna kategori sorterar jag handgjorda kort vilket är väldigt populärt att hålla på med men inte är något jag gör särskilt ofta. Jag använder sällan stämplade motiv på de kort jag gör utan försöker dekorera korten på något annat sätt.

Tutorials

Under denna kategori lägger jag in tips och idéer när det gäller allt inom ovanstående kategorier plus lite annat. Jag gillar teknik och IT så det kanske dyker upp lite sån’t också, håll utkik så får du se.

Hund

En passion som kommer att lysa igenom i min blogg är kärleken till vår hund.

 

Jag skapade denna blogg för att hålla igång mina egen projekt och se hur jag utvecklas och kanske också försöka sprida lite inspiration till andra.

This post is also available in: English