Våren har kommit av sig lite hos oss, det beror främst på att nätterna är så kalla, men eftersom solen har varit framme på dagarna så gör det ingenting. På fredag tog jag en vandringstur i ett skidparadis en bit från oss, jag tordes inte ta skidorna för mina skidåkartalanger är inte så stora så att jag klarar av när det är isigt och dåliga spår.

Promenad på Rutberget

Kl 08 på morgonen började vi vår tur och när jag och Sally kommit upp på själva Rutberget var det jättefina skidspår på slingan som går runt där uppe och jag ångrade nästan att jag inte tog skidorna.

Det var inga problem att promenera på den hårda snön mellan skidspåren, det var hårt och fint underlag.

Promenad på Rutberget

När vi passerat stugan, Rutbergshotellet och fortsatte mot Huggsjön försvann alla skidspår och jag var då glad att jag valt att gå. Vi gick ner för berget och vände tillbaka mot bilen innan vi kom fram till Huggsjön, emellanåt såg man skymten av skidspår men det var helt klart bättre att gå än att skida.

Blankis på Bäckfjärden

På lördag lastade vi in sparken i bilen, maken och en kompis till honom tog sina långfärdsskridskor och så for vi till Bäckfjärden. Där var det fin blankis att skrinna på, eller i mitt fall, sparka på. Tack vare att jag hade mina icebug-kängor kunde jag ta fart men vi tog det lugnt så att lilla hundfröken kunde halka med oss på isen.

Fler helgbilder hittar du här.

This post is also available in: English

You May Also Like

0 comments

Reply

Det ser riktigt härligt ut, även om jag inte gillar vinter (annat än på bild, då är den vacker)!

Reply

Härliga bilder blir lite avundsjuk på sparkåkningen men vi har inte haft några isar här i år annat än på gatan där man sandar.
Ha en bra vecka
http://ingemix.bloggplatsen.se/2015/03/22/11052212-helgbilden/

Reply

Ni ser ut att ha haft en toppenhelg MEN så mycket vinter ni har kvar… Brr…

Reply

Vad härligt att åka spark……det har jag inte gjort sen jag var barn!

Reply

Så fina vintriga bilder! Blir så sugen på att åka skidor när jag ser dina bilder!

Reply

Vilken härlig is!! Inte ofta det är skridskois – eller spark-is för den delen. Bara att njuta!!

Reply

Vackert väder i vackra omgivningar! Vilken helg!

Reply

Vilka fina bilder, ser ut att ha varit en bra helg!

Reply

Vilka härliga bilder!

Reply

Vilken härlig helg du haft. Och dina bilder är fantastiska.

Ha en super mysig dag

Reply

Vilka vinterfoton! Eller snarare vårvinter, för ljuset gör ju att det inte ser så bistert ut. Vackert!

Reply

Härliga bilder från din helg! Jag gillar de långa blåa skuggorna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *