Under många år har vi byggt upp en liten julby i en inbyggd hylla i vardagsrummet. I vanliga fall är den fylld med några av makens bilar i mindre format. De får under julen lämna plats på den nedersta hyllan för små hus i ett snölandskap. Byn dekoreras med lite ljus med hjälp av en ljusslinga och en spegel för agera is på en liten sjö. Små bilar, tomtar och några små djur bor i den lilla by.

Liten julby av Helen Thalen

Om några dagar åker jag och maken iväg en vecka till Kalifornien och för att inte stressa när vi kommer hem så har jag redan satt upp den lilla julbyn.

Bensinstationen och vattentornet är de senaste inköpen till julbyn. De köpte vi i New York när vi var där för två år sedan. En liten Kajsa Anka sköter ruljansen på macken.

Hos Sanna på Gems Weekly Photochallenge är veckans ord Liten. Dessa små hus, bilar och de små tomtarna tycker jag passar perfekt till temat.

You May Also Like

19 comments

Reply

Vilken härlig liten julby! Vilket pyssel att få ihop alla delar och små figurer så det blir så fint … och väldigt passande till veckans tema också!

Reply

Visst är det lite pyssel men med åren så går det lite fortare. Ibland har jag tvekat att sätta upp den men det känns tomt utan.

Reply

Alldeles bedårande. Man blir som barn på nytt när man ser det. Kajsa Anka är för härlig. Perfekt tolkning av temat! Trevlig resa!

Reply

Tack! Det är roligt att sätta upp figurerna och jag hoppas hitta något nytt till den under vår resa 🙂

Reply

Helt underbart! Passar bra nu i jultider. Både barn och vuxna har mycket att se på och begrunda!

Reply

Tack! Det är lite roligt att ha det som tradition att sätta upp den lilla byn.

Reply

Vilken härlig liten by! Så kul att bygga en sådan 🙂 Underbart med en vecka i Kalifornien! Blir litet avundsjuk, efter våra rundresor i USA kommer jag nog alltid att längta tillbaka dit. Till vyerna, det storslagna och den fantastiska vänligheten. Hoppas att du visar många bilder på IG 🙂

Reply

Tack! Det ska bli skönt att vara lite ledig och det var några år sedan jag var till USA nu. Förhoppningsvis har vi lite wifi på hotellen så jag kan lägga ut lite bilder på IG :-).

Reply

Så fint och så annorlunda! Ser roligt ut att pyssla med.

Reply

Tack! Det är roligt att fixa med den lilla byn och hålla utkik efter nya prylar till den emellanåt.

Reply

Så mysigt jullandskap med fina hus och bilar.
Jag har gjort ett jullandskap i en stor cylindervas.

Reply

Tack! Jag har sett jullandskap i olika glasburkar och annat. Det ser verkligen jättefint ut!

Reply

Ja, verkligen passande! Så mysigt. Extra plus att det finns bilar med också eftersom jag gillar bilar 🙂

Reply

Vilken härlig och rolig idé att bygga upp denna lilla julby. Fastnade verkligen för alla fina figurer och de gamla bilarna.

Reply

Så underbart vackert det är! Verkligen stämningsfullt!

Reply

Jättefin liten tomteby. Men bilarna verkar ha svårt för att komma fram i alla snö :-).
Ingrid

Reply

ÅH!!!!!! <3

Reply

Hej Helen.
Din julby, jag undrar om du vet vilket årtal de röda små husen är i från? 1997,1998.
Vi hade björnar till dom husen när jag var liten, vet du om det var tillhörande?
Ge mig all information du har om det.
Tack på förhand
Mvh Maja

Reply

Hej Maja. Förlåt att jag inte svarat tidigare men tänkte vänta tills jag tagit fram husen vilket jag gjorde idag. Husen är från 90-talet men jag minns inte exakt när. Jag tror det var min man som köpte husen men det var på någon vanlig butik men jag minns inte på vilken. Det följde inte med några figurer alls och alltså inga björnar. Själva husen kom i röda kartonger men de är helt omärkta och inget står under själva husen heller. Tyvärr var det inte mycket information, hemskt ledsen för det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *