Instagram är en gratis mobilapp för fotodelning och ett socialt nätverk som används av miljoner människor över hela världen. Om du är en av alla dessa som använder appen så kanske du har märkt att det inte finns någon inbyggt funktion att spara bilderna man lagt ut på Instagram.

Ladda ner bilder från Instagram

 

Det finns lite olika sätt att spara bilder från Instagram, här ska jag gå igenom två sätt och vi börjar med Instaport.

Ladda ner bilder med Instaport

Det finns ett snabbt och enkelt sätt att ladda ner bilder till sin dator via en webbtjänst som heter Instaport och så här använder du den.

1. För att komma till Instaports hemsida,  klicka här.

Ladda ner bilder med Instaport

2. Först måste du logga in med ditt Instagram-konto genom att klicka på den gula knappen Sign in with Instagram.

Logga in på Instaport

3. I inloggningsrutan anger du användarnamn och lösenord till Instagramkontot och klickar på Logga in.

Ladda ner bilder alternativ

4. När du är inloggad är nästa steg att bestämma vilka bilder som ska sparas ner. Du kan välja att ladda ner alla instagramfoton (All my photos), välja ett antal av de senaste bilderna (The last … fyll i antal…  photos I took) eller bilder inom ett visst datumintervall (All I took between) där du anger datum i rutorna. Man kan också välja alla bilder som du gillat eller bilder med en viss hashtag som du skriver in i rutan vid Photo #tagged with. Här finns dock ett maxantal bilder som laddas ner, vilket är 500 st.

5. När du valt alternativ för nedladdningen, klicka på den gula knappen Start Export.

ladda ner bilder - väntan

6. Det tar en stund att ladda ner bilderna, hur lång tid det tar beror bl.a. på hur många bilder som ska sparas ner.

Ladda ner bilder utan betalning

7. När processen är klar, klicka på den mindre texten Download only under den gröna knappen i rutan längst till höger.

Spara nedladdade bilder

8. Beroende på vilken webbläsare du använder så laddas filerna ner automatiskt eller så kan man välja att Spara eller Spara som längst ner på skärmen och lägga mappen med instagrambilder på ett lämpligt ställe i datorn.

Nedladdade bilder i zip-fil

9. Bilderna ligger i en zip-mapp vilket innebär att den är komprimerad för att ta mindre plats.

Extrahera zip-fil

10. För att packa upp mappen, högerklicka på mappen och leta efter alternativet Extrahera alla (eng. Extract all…) och klicka på det.

extrahera zip-mapp

11. Gör du ingenting så hamnar den uppackade mappen i samma mapp som där ZIP-filen ligger, klicka på Extrahera (eng. Extract) så packas mappen upp. Du kan välja att spara den uppackade mappen på en annan plats i datorn genom att trycka på knappen Bläddra och välja en annan målmapp/destination.

Nu har du en mapp med de bilder du valt att spara från Instragram.

Ladda ner bilder med Instagrabbr

Genom Instaport är det enkelt att ladda ner ett antal bilder men om man enbart vill ladda ner enstaka bilder så är ett alternativ Instagrabbr, du hittar den tjänsten här.

ladda ner bilder med instagrabbr

1. Skriv in ditt användarnamn, eller om du vill spara ner någon annans bild så skriver du in dennes användarnamn, i rutan på startsidan och klicka på Search.

Inloggad Instagrabbr

2. Nu kommer du till en sida där du ser de senaste bilder med de nyast bilderna i  översta raden.

Spara bild med Instagrabbr

3. Klicka på den bild du vill ladda ner som då öppnas och här ser du texten till bilden och kommentarer, klicka sedan på knappen Save image som du hittar längst ner under bilden.

Spara bild som med Instagrabbr

4. Bilden öppnas i ett nytt fönster, högerklicka på bilden och välj Spara bild som…, välj en mapp i datorn där bilden ska sparas, ge den ett lämpligt namn och klicka på OK.

Vill man spara ner en äldre bild är det ett problem med denna tjänst för man måste bläddra igenom alla bilder för att hitta rätt bild, det finns inget sätt att söka bland bilderna.

 ***

Jag hoppas denna tutorial är till hjälp när du vill spara Instagrambilder för att kanske framkalla och använda i scrapbooking eller till Project Life. Får du problem hör av dig genom att kommentera detta inlägg så ska jag försöka hjälpa till.

Lycka till!!

Vill du få tips om hur man kan redigera foton och göra bildkollage, se min tutorial om Picmonkey här.

This post is also available in: English

You May Also Like

0 comments

Reply

Har funderat lite över hur man gör det och nu har jag hittat svaret! Skulle ju vara kul att ladda ned och framkalla bilder från Instagram.

Reply

I appreciate, cause I found just what I was looking for. You have ended my 4 day long hunt! God Bless you man. Have a great day. Bye kadgeafkedekeged

Reply

I’m happy that I could help you! It made my day!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *