Jag bestämde förra veckan att denna helg skulle bli den sista som jag ägnar åt julpyssel innan jul, jag har en väldigt inspiration för pyssel i år men de kommande veckorna behöver jag fokusera på andra julförberedelser som bakning, julklappsinköp, städning osv. Jag klarade detta mål att färdigställa det pyssel jag planerat och av det jag gjort känner jag mig nog mest nöjd med är en jultavla som jag själv skulle säga är gjord i mixed media som blev klar i går.

bjällerklang2

Tavlan är 50 x 70 cm stor och hänger i köket som går i färgerna vitt, svart och grått. Jultavlan är målad på en svart canvas med akrylfärg. Silhuetten av hjorthuvudet skrev jag ut i två delar på A3, klippte ut och använde som mask. Texten är utskuren i svart cardstock med hjälp av min Silhouette Cameo, vilket är en väldigt rolig och användbar maskin.

När jag idag var klar med pysslandet tog jag en promenad på berget, det känns som det var länge sedan jag var i skogen. På kvällarna är det för mörkt och de senaste helgerna har jag ägnat åt andra saker.

berget

Seger i vardagslydnad

Vill bara berätta hur stolt jag är över min älskade hundfröken, ibland är hon riktigt duktig.

På torsdag kväll tog jag en promenad med Sally, jag hade varit hos chiropraktorn på dagen och var rätt mörbultad så det blev en kort runda där vi bl.a. genade över en äng på andra sidan vägen från vårt hus. På dagen hade sonen sett rådjur där när han var ute och gick med Sally men jag tänkte att de borde vara borta vid det laget så Sally fick vara lös. Det var fullmåne så det gick bra att gå där fast det var kväll men längst dikena inne bland ris och sly var det mörkt. När vi gått över halva ängen sticker helt plötsligt Sally iväg i full fart mot närmsta dike. Jag skriker ”Stanna!” och Sally stannar!?!?! Gräset på ängen var fruset så när Sally och jag står still hör man rassel i gräset av djur som springer iväg bara max 10 meter framför Sally. Hon står kvar och jag tar upp några hundgodisar ur fickan och kallar in henne. Hon kommer och det blir full fest med massa belöning och bus.

Detta var för mig en jättestor seger eftersom jag haft problem med att Sally sticker iväg på jakt när frestelsen blir för stor. Att hon lydde mitt kommando och kom när jag ville, trots att det sprang rådjur framför nosen på henne, är tusen gånger bättre än alla poäng och segrar på lydnadsplan. Sen får jag hoppas att det går lika bra nästa gång, det kan man aldrig vara helt säker på.

Mer helgbilder hittar du här>.

This post is also available in: English

You May Also Like

0 comments

Reply

Nu går dagarna fram till jul riktigt fort. Då är det skönt att komma ut en stund och koppla av från allt stök.Nu tycker jag inte att det är så viktigt att städa inför julen, gör det hellre efter när julsaker och annat är borttagna igen.
Förstår att du är stolt över Sally som !visade sig så lydig när det behövdes!
Ha en skön kväll!

Reply

Ja, vad var det vi sa…Sally kan om och när hon vill. Duktig tjej och duktiga du: en sån fin tavla.Supersuperfin. Fortsätt pyssla och städa efter jul och Lundbergs har got fikabröd till salu Kramen

Reply

Härlig tavladu gjort! Fotot på hundfröken är också vackert!! Ha dé gott! Elisabeth

Reply

Så vacker jultavla du gjort! Mycket kreativt. Kan tänka mig att den pryder sin plats!!

Härligt att ha en hund som lyssnar – och lyder.
Vår vorsteh var likadan. Hade henne alltid lös. En gång hoppade en hare upp bara någon meter från henne. Hon satsade för att jaga ifatt den, men jag hann vissla till och vips satt hon vid mina fötter.

Reply

Vilken fin tavla du gjort! Bilden på din vackra hund är också fin, vilken utsikt!

Reply

Den tavlan är väldigt snygg! Väldigt! 🙂
Heja Sally! 🙂 Så bra att det b lev mycket belöningar! Förstår att du är stolt!

Reply

Ja julen är en stressande tid, har dragit ner på mycket.
Vilken fin tavla,-)
Det är underbart när dom stannar och inte fortsätter jakten, har fått alla våra viltrena får se hur det går med Sture;-)
Fin bild på Sally.
http://ingemix.bloggplatsen.se/2014/12/07/10948578-helgbilden/

Reply

Vad roligt att Sally stannade på en gång! Så härligt när samspelet mellan människa och djur fungerar.
Tycker du ska vara väldigt nöjd med tavlan! Jättefin.
Och stressa inte ihjäl dig nu inför jul!

Reply

UNDERBAR tavla! Så himla läcker!
Undrar om Sally kände på sig att du var mörbultad, de är ju väldigt sensitiva, djuren. Kanske att hon förstod att denna gång måste hon helt enkelt lyda.

Reply

Jätte fin tavla! 🙂 Och vackert landskap på andra bilden och såklart en jätte fin hund 🙂

Reply

Bloggtips 🙂 Kunde inte låta bli att tänka på dig:
http://www.ignant.de/2014/12/08/the-adventures-of-john-wolf/

Reply

Tusen tack för länken Eva! Väldigt fina bilder på en snygg hund och otroliga omgivningar. Någon som jag definitivt kommer följa på Instagram,

Reply

Så duktig hon är! Uppvuxen med jakthundar, så jag vet verklogen hur döva de kan vara när ett byte lockar…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *