Hos Gems Weekly Photochallenge är årets sista tema Is och jag har hitat några bilder från arkivet till mitt bidrag. De är inte allt för gamla utan från november men ute är det just nu svårt att hitta någon is värd att fotografera. Nu har vi istället snö men vatten i bäckar och pölar är flytande och inte ett dugg likt is.

Den här dagen var den första med is i skogen för det hade varit riktigt kallt ett par dagar. Vi brukar ofta passera en bäck och där samlas vattnet i en liten damm som hundarna gärna dricker ur eller plaska runt i. Nu var vattnet fruset och det skulle så klart undersökas med följd att det blev tassavtryck i det tunna snötäcket som täckte isen.

Isen provsmakas av Nova.

På sina ställen där det runnit vatten hade isen skapat vackra mönster. Den första bilden är från ett ställe där det runnit mer vatten som frusit i en bubblig form som påminner om en modern designlampa jag sett i ett skyltfönster i stan.

Vi har en liten myr som vi till vardags kallar ”lillmyra” som också skulle kollas nu när den var frusen.

Med dessa bilder vill jag önska alla en riktigt God Jul och så hoppas jag att vi ses snart igen.

You May Also Like

19 comments

Reply

Så vackra bilder från din trakt! En väldigt fin sådan! Och extra roligt att se Nova med på bild. Här i Stockholmstrakten är det mest grått och blött. En väldigt stämningsfull och vacker tolkning av veckans tema. Hoppas och håller tummarna att temat lever vidare nästa år-
Önskar dig också en riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År.

Reply

Den första bilden påminner om elefanthud (inte sjukdomen alltså, utan hud från djuret). Hade aldrig gissat på is om du inte hade skrivit det. Bilden med Novas tassar är ju så fin, och jag är glad att hennes tunga inte fastnade på isen. Näst sista bilden ser ut som ett stort konstverk gjort i glas.
Fantastiskt fina bilder och ett toppen bidrag till temat.
Önskar dig också en riktigt God Jul och hoppas att Sanna vill fortsätta med temat som ju är så himla roligt.

Reply

Visst är det vackert med lite is!
Ha en fin helg du också!

Reply

Härliga isbilder! Bubbelis på första bilden. Favoriten blir bild 2, tass-is. Nova måste smaka 🙂
God jul och gott nytt år, hoppas vi ses under 2020.

Reply

Tänk hundar är som barn när det gäller is, love it!!! Naturen är en fantastisk konstnär och det visar du verkligen

Reply

Jamen precis, du gör som jag, letar febrilt efter is, i arkivet! Nu ikväll har det blivit minusgrader och vägarna har frusit på, men ovanpå ligger grus och knappast något att fota! Nova slickar alltså på isen, Blinka hon lägger huvudet på sidan och biter tag i isen med tänderna o jag lovar att det ilar i mina tänder då jag hör hur det krasar i munnen på henne! God Jul till dig, o självklart tassar jag snart in här igen! Julekram

Reply

Nova äter gärna is också bara hon får loss en bit. Det känns lite kallt men hon gillar det 😄

Reply

Hamnade i samma läge – isen fanns, men är borta nu! Det är väl inte fel att nyttja sitt lilla arkiv? Lite likartade foton har vi.

Reply

Ja, det är tur vi har arkivet för ibland blir det omöjligt att få till ett inlägg 😁

Reply

Vackra isbilder bäst av dem alla är den med tassavtryck – urläckert!
God Jul & Gott Nytt År till dig!

Reply

Så fina bilder du har i ditt arkiv! Bra att ha en del reservbilder att ta till när naturen inte vill leverera is just när man vill ha lite. Här är det också isfritt så det blev en titt i arkivet hos mig också.
GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!

Reply

Hej igen olyckssyster! Det är många som drabbas av detta hälelände, även här i min lilla by är vi några stycken. Jag tyckte inte boken jag lånade var särskilt bra och det är svårt att riktigt begripa övningarna och vad de är bra för. Men titta här https://www.youtube.com/watch?v=vrcPFzZ0mLo , mycket lättare när man ser precis hur man gör! Så om du inte gjort det kolla på youtube, finns flera videosnuttar under rubriken hälsporre!

Reply

Tack!! Jag ska kolla youtube! Sjukgymnasten tejpade min fot med kinesiologitejp vilket kändes väldigt bra men nu får jag inte till tejpningen själv men det finns säkert någon video på youtube hur man gör det med. Tack för tipset!!

Reply

Underbara isbilder. Ja, för hundarna är det ofta spännande med snö och is. God jul!
Hälsningar
Birgitta

Reply

Fina närbilder på isen och kul med Nova som kollar om det går att få sig en slurk trots isen. 🙂

Reply

Så fine bilder.
vinteren er nok over oss.
God jul !
Helsing Anne-Mari

Reply

Heisann, det er vakkert med barfrost. Ikke mye av den i høst. Nå lengter vi etter litt hvit vinter…. og snø som hundene kan leke i!
Ønsker deg alt godt i det nye året ;:OD)

Reply

Vilka häftiga bilder till årets sista temaord! (Oj, oj, oj… Vad ska jag skylta med på söndag? Hoppas verkligen att Sanna fortsätter med den roliga utmaningen nästa år!).

Bilderna på Nova som smakar på isen fick mig att bli nostalgisk. Minns hur jag som barn provslickade en massa grejer. Oftast gick det bra, men jag satt ibland fast i snöskyfflar, lyktstolpar och trappräcken… Det gjorde ONT att komma loss! Men slutade jag testa? Nejdå… 😀

Ha ett fint upplopp på året och ett Gott Nytt! 🙂

Reply

Jättevackra isbilder!
Ingrid som önskar dig ett Gott Nytt År

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *