Att fotografera varelser som hoppar är inte särskilt lätt men denna blev jag nöjd med.

Hopp är veckans tema hos Gems Weekly Photochallenge och jag har gått till arkivet och visar en bild på ett par hopp. Den första bilden har jag visat förr och är på vår första hund, Sally, som hoppar från bryggan. Hon var inte ett dugg rädd och älskade att bada och busa i vattnet.

Hennes dotter Nova, som nu är vår äldsta hund, hoppar också men inte lika hängivet och så totalt hämningslöst. Hittills har jag inte fått till någon bra bild på henne när hon hoppar. Novas bror Ymer hoppar däremot väldigt gärna men jag inte lyckats ta någon riktig toppbild när han är mitt i hoppet.

Förutom hopp i denna väldigt fysiska form så känner jag just nu hopp om att min fot ska bli bra. Jag har känningar av hälsporre och även ont på utsidan av foten. Nu har jag börjat behandlingar med stötvågor hos en sjukgymnast och han lindar foten några veckor så den får vila och förhoppningsvis läka. Efter en dryg vecka och två behandlingar börjar det kännas lite, lite bättre.

Denna bild är dagsfärsk och jag hoppas och tror att innan sommaren ska smärtorna var borta helt.

You May Also Like

14 comments

Reply

Kul med de badglada hundarna! Snyggt fångade hopp 🙂
Inte kul när fötterna krånglar. Håller tummarna att den blir bra nu.

Reply

Tack Beppan! Jag har hopp om att foten ska bli bra nu när jag får hjälp och behandling.

Reply

Härlig action i hoppen!Det syns att båda hundarna gillar att hoppa ut i ”plurret”.
Lycka till, jag hoppas du snart blir återställd! Det är besvärligt att ha en krånglande fot!

Reply

Hundbilderna är så otroligt livfulla!

Reply

Tack!😊

Reply

Då HOPPas jag verkligen att din fot ska läka snart!

Reply

Den första bilden är enastående. Undrar hur du lyckades så perfekt med den. Inget fel på de andra hoppen heller, men jag håller med dig, det första fotot är bäst. Tycker det är så roligt att se att alla tre hundar ser ut som om de kastar sig ut i ett magplask.
Osis med din hälsporre, och du som älskar att gå långa sträckor. Hoppas verkligen att foten senast är okej till sommaren.

Reply

Det var ett tag sedan jag tog den första bilden och det blev nog många försök innan jag lyckades.😄

Reply

Härlig hopp känsla i bilden! Kul när man lyckas det här med djurbilder, jag vet hur svårt det är med djur i rörelse. Jag har inställt när man har avtryckaren nere så tar den kontinuerligt, men det ska vara skärpan med också då och ljuset rätt. Här har du lyckats perfekt. Foten ja… Aj aj aj. Hoppas den läker till sig innan sommaren. Krya på dig!

Reply

Hoppet är ju fantastiskt! Du måste ha varit ute i vattnet när det togs, eller?

Reply

Yes, jag stod med vatten nästan till midjan 😁

Reply

Vilka fina hopp du visar! Väldigt bra bilder! Och jag tycker hoppen som både Sally och Nova gör är härliga. Verklig hoppglädje- Och att fota en hund som hoppar så här kräver stor skicklighet. Är ju inte direkt så lätt med omtagningar på begäran.
Hoppas också att din onda fot ska läka. Och behandlingen verkar ha hjälpt lite så visst finns det hopp.
Önskar dig en fin fortsatt söndag och en bra start på veckan.

Reply

Oj vilka snygga hopp och du fångade dom perfekt med kameran. Usch hälsporre är inte kul, krya på dig.

Reply

Heisann, skjønner ikke helt hva foten din lider av, skjønner det er vondt, uansett ønsker jeg deg god bedring… Jeg gikk også glipp av et supert hopp av hunden vår over en fjellskrent. Jeg var bare ikke kjapp nok på ”avtrekkeren”.
Vi er mye ute i naturen om dagen, holder god avstand til andre. Så er det ikke galt for noe…. dette med permisjoner!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *