Veckans tema hos Gems Weekly Photochallenge är Ask och jag visar två askar, en gammal och en ny ask.

Den nya asken gjorde jag förra helgen av papper. Till locket använde jag ett färgglatt scrapbookingpapper men botten fick vara vit. På locket gjorde jag en enkel dekoration av utstansade cirklar som jag vek dubbla och limmade ihop till en halv boll.

Asken kommer att användas till en liten födelsedagspresent. Hela min familj fyller år dessa veckor så den kommer väl till pass.

Den gamla asken är av trä och kommer från min mans barndomshem. Jag hittade den efter min svärmors bortgång, den fick vara kvar och flytta in hos oss.

Det är en oansenlig, sliten liten ask men jag gillar den. Den är knappast värd någonting i pengar med efter alla avsnitt av Antikrundan så vet vi alla att man ska titta efter stämplar. Den lilla asken har faktiskt en stämpel på undersidan men det som står i stämpeln betyder inget för mig. Någon gång ska jag googla och se om jag kan ta reda på mer om asken.

You May Also Like

23 comments

Reply

Så fin gammel eske.

Reply

Tack!!

Reply

En fin gammal ask! man bryr sig inte om värdet om det är något man verkligen gillar …

Reply

Det är verkligen sant. Gillar man föremålet så har värdet ingen betydelse.

Reply

Alltså jag är mäkta imponerad över din pappersask! Så otroligt duktig du är. Fantastiskt! Bara asken är ju en fin present, även utan innehåll.
Den gamla asken hade jag också behållit. Den har karaktär och betyder ju något för din man. Om man gillar gamla saker så spelar det egentligen ingen roll om de är värda någonting eller inte.
Ett toppen inlägg:-)

Reply

Tack BP! Det är roligt att pyssla med papper och det är inte så svårt som det ser ut. Gamla saker är oftast vackrare tycker jag själv. Värdet är ingen betydelse när man gillar en sak.

Reply

Oh, den gamla asken är ju helt underbar. Så duktig du är som har lyckats göra en sådan fin ask själv. Så alla i familjen fyller åt nästan samtidigt? I vår familj har vi flera som fyller år i april. Det blir fullt sjå att hitta på presenter!

Reply

Jag gillar också den gamla asken bäst. Nu har vi klarat av två familjemedlemmars födelsedagar, den 7:e och den 13:e mars är det dags igen :-).

Reply

Två askar som är personligheter, var och en på sitt sätt! En gammal och sliten med en lång historia bakom sig. Den andra sprillans ny, modern och fräsch! Vilket fint arbete du har gjort!
Ha det gott!

Reply

Tack! Det är spännande hur saker kan ha så olika uttryck med hjälp av material, färg och form. Ofta är det gamla vackrare tycker nog jag själv 🙂

Reply

Nu blev valet svårt, den pigga söta handgjorda nya asken, fantastisk, eller den gamla nästan antika dito, vacker just för att den är nött och sliten! Tack för fina bilder, trevlig helg

Reply

Tack Paula! Jag gillar oftast gamla, slitna saker som har en historia men ibland kan det vara uppiggande med något nytt också. 🙂

Reply

Båda askarna är fina men jag faller gärna för sådant som är väl använt. Trädet ask tror jag inte klarar sig på din breddgrad.

Reply

Jag håller med dig, jag gillar också välanvända, vackra saker. Nej, trädet ask är inget för vårt klimat. Jag får hålla utkik efter trädet ask om vi åker söderut någon gång.

Reply

Så skoj att få present i den fina asken du gjort själv!
Själva asken är ju en present i sig!

Fint med den gamla välanvända asken. En skatt….

Reply

Jag gillar välanvända saker, de är oftast vackrare än nya.

Reply

Både den nya och gamla asken är jättefina men på olika sätt. Din egentillverkade blir man glad av så den kommer nog glädja jubilaren. 🙂 Den gamla är ju så vacker med sin patina, du får nog kolla stämpeln i fall den kan ha något värde. Du vet väl om att man kan få sina saker värderade online via Bukowskis? https://www.bukowskis.com/sv/valuation

Reply

Tack! Jag hade ingen aning om man kan kan värdera saker online via Bukowskis. Tusen tack för tipset!

Reply

Vakker øskje.

Reply

Vilka fina askar! Spännande att få se dig på antikrundan med din fina träask sen då 🙂

Reply

Jo men tjena, det lär aldrig ske 😄

Reply

Heisann, den gamle asken minner meg om en liten sølvboks mannen min kjøpte i Marokko og som han senere på sommeren glemte igjen på en holme ute i sjøen. Han hadde tyggegummi i den. Neste gang vi var på båttur, var det for mye vind til å legge ved land der, og senere har det aldri blitt noe av heller. Den heldige finner aner nok ikke hvordan sølvboksen havna langt ute i havgapet! Nydelig er din og nydelig var den….

Reply

Vilken otur att han glömde asken men till lycka för någon som kanske hittade den.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *